Начало Бокс Гениите зад успеха на Джошуа

Гениите зад успеха на Джошуа

Гениите зад успеха на Джошуа
0

Тези, които са искали да наблюдават кръв и зрелище едва ли са останали доволни от видяното в събота вечер.

Антъни Джошуа (23-1) си върна световните титли. изигравайки може би най-перфектния мач от стратегическа гледна точка. Британецът от нигерийски произход знаеше много добре какво и кога да прави и нито за секунда не посмя да бръкне в кацата с мед.

Снимка: БТА

А това не е лесно. Изисква се страшно много воля и мисъл, за да не посегнеш с дясната.

Преди 6 месеца, 30-годишният Джошуа бе съсипан от критики, че не е слушал треньора си и че не е спазвал указанията на ъгъла си. Сега пък бива критикуван заради това, че избра да спечели мача си по точки. Едно обаче не може да се отрече – планът, който бе изработен от треньорите му бе прекрасен, а той го изпълни „мо-та-мо“.

Кои обаче са хората, които седят зад големия успех и изработиха печеливша стратегия, която със сигурност ще му служи и в следващите години от кариерата му.

Главният треньор на Джошуа – Роб МакКракън, бе подложен на какви ли не обвинения през последната половин година. Редица експерти и фенове се изредиха да дават съвет на световния шампион да си намери нов треньор. МакКракън, който работи с „Ей Джей“ още от аматьорските му години, определено е получил вот на доверие и под негово ръководство Джошуа е вече двукратен световен шампион в тежка категория.

И докато Роб МакКракън познава повече от прекрасно своя ученик, то не толкова лесно е било на новите двама треньори в екипа.

Става въпрос за Джоби Клейтън и Анхел Фернандес. Двамата специалисти са били поканени лично от Джошуа след фиаското през лятото. В момента световните медии обръщат особено внимание именно на испанеца Фернандес, който е човека поел ангажимента да подобри кардиото и защитата на звездата.

Именно свежият поглед на Анхел е причината според мнозина Анди Руис да не успее да „докопа“ Джошуа, който почти никога не оставаше статичен за опонента си.

Първоначално идеята е била Клейтън и Фернандес да дойдат и да помагат само и единствено с лапите, но с течение на времето тримата са си разделили подготовката на Джошуа и са били наети за целия лагер.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Mr Two Time!! All the praise to AJ who has shown immense character and fortitude to overcome and become two time World Champion…. the stuff of dreams… #respecttheartandscience #TheProcess

Публикация, споделена от Joby Clayton (@firewalkerjobe) на

Някои източници дори твърдят, че двамата „новобранци“ са свършили голяма част от подготовката и от смяната на боксовия „софтуеър“ на Джошуа. В същото време МакКракън е оставал крайна инстанция за всички решение, но през повечето време се е занимавал с неща като правене на графици и уреждане на спаринги.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.