Начало Бокс Гилерме Ригондо с трудна победа

Гилерме Ригондо с трудна победа

Гилерме Ригондо с трудна победа
0

Гилерме Ригондо показа, че все още го може. 39-годишният кубинец победи с неединодушно съдийско решение Либорио Солис в завръщането си в категория „петел“.

Ригондо не показа проблеми с кондицията си, въпреки напредващата възраст и слизането в дивизията до 52 кг.

Резултатът от битката бе 115-112 и 116-111 за Ригондо, и 115-112 за Солис. Още в първия рунд кубинецът бе наранен с ляво кроше и затова се придържа към тактиката си да трупа сигурни точки рунд след рунд без да търси нокаутиращ удар или приключване на двубоя с комбинация.

Солис бе повален в седмия рунд, което допълнително затвърди юбилейната 20-та победа на Гилерме на професионалния ринг. До края на срещата той контролираше темпото на игра и не се хвърляше в излишни атаки.

„Не ме интересува. Вижте докъде ме докара освиркването“, отговори Ригондо след битката, когато бе попитан дали се интересува от мнението на феновете за двубоя.

Единствената загуба на двукратният олимпийски шампион на професионалния ринг е от Василий Ломаченко през 2017-та година. Тогава той бе спрян в шестия рунд от украинеца.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".