Начало Бокс Гласят Усик – Уайлдър за две категории
0

Гласят Усик – Уайлдър за две категории

Гласят Усик – Уайлдър за две категории
0

Световният шампион в тежка категория на WBA, WBO, IBF и IBO Олександър Усик да боксира срещу Дионтей Уайлдър догодина. Но не просто да защитава титлите си в дивизията, а да се бие с бившия властелин на WBC в новосъздадената „бриджър“ категория.

Този план усилено се прокрадва из медиите в последните дни. А причината да се дискутира по темата е желанието на „Бронзовия бомбардировач“ да боксира с Оскар Ривас, който държи пояса на WBC именно в „бриджър“ дивизията. Това е категория, която бе измислена именно от WBC и е между полутежка и тежка (от 91 до 102 кг).

Ривас е добре познат на България, след като победи Кубрат Пулев на Игрите в Пекин 2008 още в първия кръг. Колумбиецът е изявил желание да боксира с Уайлдър в тази категория.

И тук идва интересно. Ако двамата се споразумеят за мач и Дионтей победи, то вече е проведен разговор с хората на Усик, двамата да се срещнат във въпросната „бриджър“ категория, но и да боксират за поясите в тежка на украинеца. За целта обаче, Олександър също трябва да свърши своята част от уравнението – да победи Антъни Джошуа на 20 август в Саудитска Арабия.