Начало Бокс Головкин: Чувствам се в страхотна форма на 40

Головкин: Чувствам се в страхотна форма на 40

Головкин: Чувствам се в страхотна форма на 40
0

Световният шампион на IBF в средна категория – Генадий Головкин, се завръща срещу „Super“ шампиона на WBA в същата дивизия Риото Мурата през уикенда.

Казахстанецът не се е бил от декември 2020-та, когато надви Камил Шеремета.

Дни преди новата си битка той сподели какво е чувството да излезе отново на ринга, макар и в напреднала възраст за бокса.

„Трудно е да се каже, че се чувствам презареден след паузата, но се чувствам страхотно на 40“, сподели Головкин.

„Няма напрежение при мен. Не слушам много какво се говори от критиците, защото сам за себе си напълно съзнавам ситуацията. Не се лъжа, знам, че няма да се боксирам вечно и скоро трябва да взема важни решения.“

„Продължавам кариерата си, защото мога“, призна казахстанската жива легенда в бокса.

Головкин се е бил само веднъж за последните 30 месеца, когато пък срещна Сергий Деревянченко в страхотен мач през октомври 2019 година.

Двубоят за обединяване на две от световните титли с Мурата трябваше да се проведе още през миналата година, но пропадна заради разразилата се нова вълна на пандемията на коронавирус в Страната на изгряващото слънце.

Появиха се информации, че по-късно тази година Головкин ще завърши трилогията си със Саул Алварес-Канело.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.