Начало Бокс Головкин и Мурата се разбраха за нова дата
0

Головкин и Мурата се разбраха за нова дата

Головкин и Мурата се разбраха за нова дата
0

Световният шампион на IBF и IBO в средна категория Генадий Головкин (41-1-1) и носителят на пояса на WBA Риота Мурата (16-2) са се разбрали за нова дата за своя мач. Те трябваше да се изправят един срещу друг на 29 декември в Япония, но двубоят пропадна заради разразилата се нова вълна на пандемията на коронавирус в страната на изгряващото слънце.

Сега двете страни са се договорили битката им да се състои в края на март или първата седмица на април. Остава да се уточнят детайли по договора, но по всяка вероятност става въпрос за последната седмица на месец март – на 26-ти.

Головкин не се е боксирал от 18 декември 2020-а, когато победи с нокаут в 7-ия рунд Камил Шеремета. Мурата пък не е защитавал титлата си от 2019-а. Преди две години той спря с технически нокаут Стивън Бътлър.

GGG имаше надежди, че ще проведе трилогия с Канело Алварес в опит да си върне на мексиканеца за единственото поражение в кариерата си досега. Мексиканецът обаче гледа в друга посока и по всичко личи такава битка няма да се осъществи.