Начало Бокс Головкин: Канело избяга от мен

Головкин: Канело избяга от мен

Головкин: Канело избяга от мен
0

Шампионът на IBF в средна категория Генадий Головкин съобщи, че в първата си битка след пандемията на коронавирус няма да се срещне с мексиканеца Саул Канело Алварес, тъй като той вече има договор за двубой със задължителния претендент Камил Шеремета.

„Поех ангажимент преди да започне тази коронавирусна ситуация. Говоря за моят двубой с Шеремета. Възнамерявам да удържа на думата си. Когато ситуацията се промени, веднага щом всичко се върне към нормалното, смятам първо да водя този двубой“, каза GGG.

Това може да отвори на Канело Алварес възможност да се бие срещу шампиона на WBO шампион на средна категория Били Джо Сондърс, за което екипите вече се бяха договорили преди пандемията, но договорът не беше подписан.

Наскоро беше съобщено, че Алварес постигна споразумение за провеждане на мач със Сондърс през май, а трета битка с Головкин през септември, но коронавирусът попречи на тези планове. Според Головкин, екипът на Алварес не е склонен да договори трета битка и той е решил да проведе задължителна защита.

„Трябва да се отбележи, че винаги има две страни за преговори. Всъщност те избягват този двубой през септември. Те не искаха да се бием през май 2020 г. Аз тръгнах по пътя си. Имам собствена кариера и си помислих: „Колко време мога да чакам?““, обясни Головкин.

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".