Начало Самбо и бойно самбо Международната самбо федерация откри рядка снимка на Васил Соколов

Международната самбо федерация откри рядка снимка на Васил Соколов

Международната самбо федерация откри рядка снимка на Васил Соколов
0

Международната самбо федерация (FIAS) публикува снимка от почетната стълбичка на Световното първенство през 1991 година. В Монреал, Канада, нашият сънародник Васил Соколов завършва на трето място при 74-килограмовите.

Пред него са само Владимир Япринцев (СССР) и Стив Нелсън (САЩ).

Фотосът е част от кампанията на FIAS „Да запазим световната история на самбо заедно!“, която стартира на 22 април. Инициативата има за цел да събере редки снимки и видеа от личните архиви на състезателите, за да ги изложи в Музей на самбото в Москва.

Ако разполагате с подобни материали, изпратете ги тук.

Васил Соколов беше обявен за „най-добър треньор по самбо за 2019“ на ежегодната церемония „Златен пояс“. Той е двукратен световен и европейски шампион, многократен златен медалист от републикански първенства.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.