Начало Бокс Тайсън за малко не пребил Майкъл Джордан през 1988

Тайсън за малко не пребил Майкъл Джордан през 1988

Тайсън за малко не пребил Майкъл Джордан през 1988
0

Всеки знае за буйния нрав на „лошото момче“ Майк Тайсън. Легендарният баскетболист Майкъл Джордан дори лично изпитал това по време на празнична вечеря в края на 1988 година. Двамата били сред отбрана компания от популярни спортисти, поканени на партито за рождения ден на Ричард Дент (защитник в америкаснкия футбол).

„Железния Майк“ по това време е женен за бивше гадже на известния с №23. След няколко чашки тогавашният непобеден световен шампион по бокс показал рогата си.

„Когато Майк пие, чувствата му излизат наяве. Вече беше обърнал една дузина коктейли Лойнг Айлънд и казах на сервитьора да му намали напитките – видях накъде отиват нещата. Майк се вторачваше през масата право в Майкъл Джордан“, разказва мениджърът му Рори Холоуей.

twitter.com

„Пич, да не мислиш, че съм тъп? Знам, че си спал с жена ми“, изведнъж изкрещял Тайсън.

„Сякаш Джордан видя призрак. Искаше да стане и да избяга, не му беше присъщо да се замесва в подобни скандали. Дон Кинг веднага се опита да смени темата. Ние с Джон едвам задържахме Майк. Той започна да крещи как ще разбие задника на Джордан. Баскетболистът беше с панталон и официални обувки – щеше да е лесна задача за Майк да го настигне“, продължи Холоуей.

„Стана голям цирк. Двама човека трудно удържат подобен бик, когато се разяри и реши да атакува.“

youtube.com

През 2015 година треньорът на Дент – Майк Дитка, сподели като очевидец малко по-различна версия на историята.

„Алкохолоът е най-глупавото нещо на този свят. Отваря ти устата и наговаряш неща, които не би искал. Майкъл е интелигентен човек и никога не се замесва в подобни свади, но не си спомням да е изглеждал уплашен.“

Все пак бившият мениджър на Тайсън потвърждава думите си.

„Не съм луд и не бих лъгал за подобни неща. Няма как да забравя онази вечер, защото съм имал много забавни моменти с Майк Тайсън… може да се каже, че и този беше такъв. Майкъл Джордан е герой и никога не бих забравил подобна история“, завърши разказа си Холоуей.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.