Начало Бокс Майк Тайсън: Единствено ме е яд, че не се бих с Форман

Майк Тайсън: Единствено ме е яд, че не се бих с Форман

Майк Тайсън: Единствено ме е яд, че не се бих с Форман
0

В професионалния спорт големите сблъсъци не са гарантирани.

По една или друга причина не винаги можем да се насладим на най-добрия срещу най-добрия, а в бокса това почти винаги е само по две причини – пари и промоутъри.

„Железния“ Майк Тайсън знае много добре как седят нещата с парите и промоутърите в профи бокса. И изобщо всичко, което има да се знае за света на този бизнес.

Дали и в този случай е така не знаем, но когато „Големия“ Джордж Форман се завръща на ринга в края на миналия век, всички си мечтаят само за един двубой – Тайсън срещу Форман. През 1994 г. Форман се превръща в най-възрастния световен шампион, а след като Тайсън излиза от затвора започват и да се прокрадват слухове, че отново се работи по този мач.

www.ringtv.com

Той обаче не се осъществява и това изглежда е останало голямото разочарование в блестящата кариера на Майк Тайсън.

„Иска ми се да се бях бил с Джордж Форман“, споделя  Майк пред списание „The Ring“.

„Всички фенове тогава се чудеха кой ще победи и кой удря по-тежко от двама ни. Ще ми се да бяхме разбрали кой, без значение крайния изход.

„Иначе мачът ми с Майкъл Спинкс бе най-доброто ми представяне изобщо. Не спирах да ходя напред и пусках тежки комбинации от три удара. Когато най-накрая го сгащих във въжетата, смених гарда и почнах да пускам дясната си ръка и десен ъперкът“, спомня си великият шампион.