Начало Бокс Дилън Уайт: Фюри превъзхожда Уайлдър във всяко отношение

Дилън Уайт: Фюри превъзхожда Уайлдър във всяко отношение

Дилън Уайт: Фюри превъзхожда Уайлдър във всяко отношение
0

Претендент номер едно за титлата на WBC в тежка категория – Дилиън Уайт, отново не пропусна да захапе бившия носител на пояса Дионтей Уайлдър.

Двамата открито не се харесват и британецът никога не е крил неприязъна си към американския боксьор. Уайт и Уайлдър трябваше да се бия за зелено-златния пояса още преди няколко години, но Дилиън така и не получаваше шанс да се добере до Уайлдър, въпреки че е задължителен претендент от есента на 2017-та.

Снимка: БТА

Той бе изпреварен на два пъти от Луис Ортис и Тайсън Фюри, а сега роденият в Ямайка англичанин отново ще трябва да изчака третия двубой между Фюри и Уайлдър, за да разбере с кого ще се бие за титлата през 2021 г.

31-годишният Уайт говори относно трилогията между „Краля на циганите“ и „Бронзовия бомбардировач“ и сподели, че Уайлдър ще съжалява за избора си да се бие за трети път с Тайсън Фюри.

„Това не е нормално решение, имайки предвид факта как се разви първия мач“, каза пред Sky Sports боксьорът.

„Мисля, че Тайсън Фюри е по-добрият боксьор и го превъзхожда във всяко едно отношение. Какво мислите ще се промени сега, което не е било променено за последните 10-15 години. Абсолютно нищо!

Снимка: БГНЕС

„Уайлдър нито може да вкара ляв прав, нито може да се боксира. Разположението на краката му е странно, има слаб врат и не удря чак толкова силно.

„При него всичко зависи от тайминга и бързината. Но сега знаете защо този страхливец ме избягваше толкова време. Криеше се зад WBC и ги молеше да се бие с други. Щях да го унищожа и той го знае“, завърши Уайт, който на 2-ри май трябваше да се бие с Александър Поветкин.

Този мач обаче ще бъде отложен заради коронавирус пандемията.