Начало Бокс Голямо признание за таланта Любослав Методиев
0

Голямо признание за таланта Любослав Методиев

Голямо признание за таланта Любослав Методиев
0

Една от големите надежди на българския бокс за близкото и по-далечно бъдеще – Любослав Методиев попадна в полезрението на Европейската федерация EUBC. Талантът ни в категория до 50 килограма бе отличен като един от боксьорите, демонстрирали „световна класа и умения“ при своите победи на шампионата на Стария континент за юноши и девойки в Тбилиси, Грузия.

Методиев победи с категорично превъзходство латвиеца Артурс Вайсла на 1/8-финалите, което не остана незабелязано от специалистите.

Методиев използва своите непредсказуеми движения в откриващите две минути и вкара точни попадения и тежки крошета от различни ъгли. Българинът се движеше отлично по ринга и контролираше размените в тази неравностойна битка. Методиев хвана латвийския младок с мощни удари и Вайсла бе пратен на пода в края на третия рунд. Латвиецът продължи срещата, но загуби с голяма разлика“, пишат в материала за Любослав.

Много се вълнувам, че съм част от това състезание. В началото на кариерата си съм, така че оставям сърцето си на ринга, но знам, че имам още много да уча. Много е интересно да се съревноваваш с боксьори, които имат различно ниво, познания и корени. Надявам се, че ще спечеля титлата в Тбилиси и ще стана шампион в категорията си. Благодарен съм на всички мои треньори и на Българска федерация по бокс за подкрепата и възможността да представям родината си“, каза Любослав Методиев.