Начало Бокс Григор Саруханян излиза срещу грузинец тази събота

Григор Саруханян излиза срещу грузинец тази събота

Григор Саруханян излиза срещу грузинец тази събота
0

Един от най-добрите български боксьори при професионалистите Григор Саруханян излиза тази събота в търсене на своята 15-та поредна победа. Боецът с арменски корени ще се бие в главната среща на турнира „Битки на духа“, организиран от Националния клуб на привържениците (НКП) на „Левски“ и с помощта на Българска Федерация Бокс.

В дните преди двубоя съперникът на Саруханян се смени. Първоначално той трябваше да се изправи срещу непобедения Матео Деяна (4-0, 3 нокаута), но италианецът се оттегли от мача. Новият противник е от Грузия и има сериозен опит на професионалния ринг. Неговото име е Джорджи Канделаки (11-43-3).

Мачът ще се играе в лека тежка категория и ще се проведе в 6 рунда.

Тази година традиционният турнир на „сините фенове“ ще е под 10-то юбилейно издание и по този повод за първи път има включени два професионални двубоя. Освен битката на Саруханян (15-0-1, 5 КО), на ринга ще се качи още един българин – Траян Славев (4-29-3), който ще се бие с гръка Парис Ставропулос (4-2) в леката категория.

Бойната карта ще предложи общо 15 срещи. В останалите битки ще се изправят привърженици на „Левски“, практикуващи бойни спортове, от цялата страна.

Галата ще се проведе в събота от 19:14 часа в зала „София“ в столицата.

„От самото начало на инициативата, която стартира през 2012 година, идеята е била за превенция на негативните явления сред феновете и футболното хулиганство. – коментира Степан Хиндлиян, който е председател на НКП. – Смея да твърдя, че този турнир има ефект и това се усеща в последните години. Галавечерта ще включва над 15 срещи, като три от тях ще бъдат по кикбокс. За пръв път ще организираме и професионални мачове, което отново показва развитието, което търпим през годините. Този турнир обаче нямаше да може да се осъществи без подкрепата на Българска федерация бокс, на които сме благодарни за съдействието.“

Турнирът „Битки на духа“ ще има и благотворителен характер. Голямата ни звезда в кикбокса Дани Илиев ще дари ръкавиците, с които победи Деян Топалски преди 2 години, на търг. Парите ще бъдат предоставени на бившия ММА състезател Светослав Самуилов-Сисо, който претърпя автомобилен инцидент и е прикован към инвалидна количка. Сисо откри наскоро зала, пригодена за деца с увреждания в Русе, като сега има амбицията да направи такава и в София.

Освен под мотото „Битки на духа“, галата в събота ще бъде и с още един повод. С нея ще бъде отбелязано 20 години от приятелството между феновете на „Левски“ и италианския гранд „Лацио“. За целта в София се очаква да пристигнат гости от Италия, като един от феновете на „римските орли“ също ще вземе участие в програмата. Билети за събитието ще се продават на място в зала „София“.