Начало Бокс И Рами Киуан е четвъртфиналист на световното по бокс

И Рами Киуан е четвъртфиналист на световното по бокс

И Рами Киуан е четвъртфиналист на световното по бокс
0

Рами Киуан стана четвъртият български национал, който се класира за четвъртфиналите на световното първенство по бокс за мъже в Ташкент.

Във втория си мач в категория до 75 килограма Киуан надделя с пълно съдийско единодушие (30:27, 29:28, 29:28, 29:28, 30:27) над сириеца Ахмад Госон.

Киуан показа обичайния си стил на игра – с много движение по ринга и светкавични атака към главата на съперника, което напълно отчая Госон. Българинът спечели всеки един от трите рунда на мача и се нуждае от само още една победа, за да си гарантира поне бронзов медал от турнира.

Рами Киуан във вечерната сесия на Световното днес

На полуфиналите младият български боксьор ще се бие с победителя от двойката между Йоенли Ернандес от Куба и Отгонджаргал Джаргал от Монголия.

Преди Киуан за четвъртфиналите се класираха Ергюнал Себахтин до 48 килограма, Хавиер Ибанес до 57 килограма и Радослав Росенов до 60 килограма. Това показва сериозен напредък за водения от Жоел Арате национален отбор, тъй като на предишното световно първенство в Белград единствено Ибанес достигна до място в топ 8 на света.