Начало Бокс И Рами Киуан с отличен мач на Световното в Белград
0

И Рами Киуан с отличен мач на Световното в Белград

И Рами Киуан с отличен мач на Световното в Белград
0

Рами Киуан продължи успешната серия на българския бокс на Световното първенство в Белград. След победата на Кристиян Николов (80 кг) в следобедния сеанс, във вечерния националът ни също стигна до отличен резултат.

В категория до 75 килограма националът ни се наложи над испанеца Пабло Бернал. Двубоят премина равностойно, като Киуан от самото начало движеше добре съперника и успя да наложи своя стил. Българинът взе превес, като бързо отвори разлика в точките след първите два рунда. В третия испанецът опита да обърне развоя на събитията, но не му бе даден такъв шанс и Рами се поздрави с успех с 5:0 съдийски гласа.

Така Киуан се класира за втория кръг на Световното първенство. Той ще се изправи там срещу Сам Хики (Шотландия). Мачът е на 30 октомври.

В сряда, 27 октомври, на ринга ще се качи един българин. Във вечерната сесия, около 21:00 часа Кирил Русинов ще дебютира на шампионата срещу Тадей Чернога от Словения. Двубоят е в категория до 60 килограма и е предвиден като девети в програмата на ринг В.