Начало Бокс И Усик смята, че Ломаченко е „ограбен“ срещу Хейни

И Усик смята, че Ломаченко е „ограбен“ срещу Хейни

И Усик смята, че Ломаченко е „ограбен“ срещу Хейни
0

Украинският шампион на WBA, WBO, IBF и IBO в тежка категория Олександър Усик коментира поражението на своя сънародник Василий Ломаченко в двубоя с Девин Хейни.

Битката за титлата абсолютен световен шампион в лека категория се проведе на 20 май в Лас Вегас и завърши с победа на Хейни с единодушно съдийско решение.

Оскар де ла Оя: Ограбиха Ломаченко както мен срещу Мейуедър

7-5, преброих такъв резултат. Сигурен съм, че Ломаченко е бил ограбен в битката с Хейни. Победата беше негова, но съдийството реши друго. Трябва да има уважение към онези момчета, които се боксираха дълги години и даваха страхотни битки на феновете. Мисля, че Василий наистина заслужаваше тази победа и статута на абсолютен световен шампион“, каза Усик.

Усик каза също така, че Василий е плакал след загубата от Хейни.

И Жан-Клод ван Дам смята, че Ломаченко е ограбен срещу Хейни (ВИДЕО)

Мисля, че тези емоции идват от факта, че той разговаря със сина си преди битката. Вероятно си мислеше, че не може да направи нищо, не може да зарадва децата и феновете. Оттам се появиха и такива емоции. Вярвам, че изразяването на емоции от мъжа не е слабост. Това определено не е слабост, това е нормално”, добави Усик в интервю за Seconds Out.

Василий Ломаченко допусна третото си поражение на професионалния ринг, има и 17 победи на сметката си. Хейни има 30 победи в 30 битки.