Начало Бокс Нареждат на Камбосос да боксира с Ломаченко
0

Нареждат на Камбосос да боксира с Ломаченко

Нареждат на Камбосос да боксира с Ломаченко
0

Джордж Камбосос (20-0) ще брани световните си титли в лека категория на WBO, IBF и WBA срещу Василий Ломаченко (15-2). Това заяви легендарният мениджър Боб Аръм, който вчера навърши 90 години.

Ветеранът в бизнеса призна, че е получил уверение от Световната боксова организация, че именно украинецът ще бъде посочен като задължителен претендент за пояса. За да се случи това обаче, Лома ще трябва да се справи този уикенд с Ричард Коми (30-3). Битката им е в емблематичната „Медисън Скуеър Гардън“ в Ню Йорк.

Ломаченко е специален. Ако е във форма, той няма да има проблем нито с Коми, нито с Камбосос. Всичко опира до това в каква кондиция е. В момента, мога да ви уверя, че се намира в перфектна форма и ще ги отнесе и двамата в рамките на една вечер“, категоричен е Аръм.

Камбосос може и да не остане много доволен, ако от WBO му наредят задължителен мач с Ломаченко. Причината е, че австралиецът се готви за обединяващ двубой с шампиона на WBC Девин Хейни (27-0). Американецът вече призна, че е готов за такава среща в Сидни.

Според Аръм обаче, Лома също няма нищо против да пътува до Австралия, за да отнеме поясите от ръцете на Камбосос. Той самият ги предаде на Теофимо Лопес (16-1) преди година.