Начало Бокс Ломаченко срещу Лопес през септември

Ломаченко срещу Лопес през септември

Ломаченко срещу Лопес през септември
0

Промоутърът Боб Аръм организира шампионска битка в лека категория между Василий Ломаченко и Теофимо Лопес. Двамата имаха възможност да премерят сили с някой по-лек съперник преди това, но са решили да подходят директно към унификацията.

Лома има зелена карта и затова не изпитва проблеми със забраната за чужденци в САЩ.

„Говорих и с двамата. Не искат по-леки мачове, а директно да излязат един срещу друг на ринга през септември. С или без публика“, призна Боб Аръм.

twitter.com

Сблъсъкът за обединяване на титлите в лека категория беше предвиден за 30 май в Ню Йорк, но заради пандемията от коронавирус беше отменен. Ако не се продават билети и в залата няма публика, Аръм ще се лиши от едно основно перо приходи.

В американските щати важат различни законодателства и промоутърът ще трябва да подбира добре локацията на битката.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.