Начало Бокс Илунга Макабу гарантира нокаут срещу Канело (ВИДЕО)

Илунга Макабу гарантира нокаут срещу Канело (ВИДЕО)

Илунга Макабу гарантира нокаут срещу Канело (ВИДЕО)
0

Световният шампион на WBC в полутежка категория – Илунга Макабу, показа завидно и необходимо самочуствие при първата си среща с бъдещия си съперник Саул Алварес.

Двамата ще се изправят един срещу друг през 2022 г., а залогът в мача ще бъде титлата на 34-годишният конгоанец при 91-килограмовите.

Въпреки че болшинството фенове и специалисти определят Макабу като поредната жертва на Алварес, шампионът изрази вяра в своите умения по време на годишната конвенция на WBC, която се проведе в Мексико Сити.

„Разбира се, че приемам този мач“, заяви Илунга в присъствието на Алварес и на президента на Световния боксов съвет Маурисио Сюлейман.

Embed from Getty Images

„Когато мениджърът ми се обади и ми каза каква е ситуацията, веднага осъзнах колко сериозна и привлекателна е тази възможност. Канело е най-добрият боксьор на планетата, а моето желание е да се бия срещу най-добрите.

„Двубоят ще се проведе в полутежката категория, има си правилници и точно определни лимити.

„Смятам, че Канело прави грешка, за която ще съжалява на по-късен етап. Той иска да докаже на всички, че няма равен, но аз също имам своите мечти и цели.

„На 100% ви гарантирам, че ще го нокаутирам и ще отскубна мечтата му от ръцете му“, добави Илунга.