Начало Бокс Канело се срещна с Макабу и заяви: Мога да правя каквото си поискам

Канело се срещна с Макабу и заяви: Мога да правя каквото си поискам

Канело се срещна с Макабу и заяви: Мога да правя каквото си поискам
0

Неоспоримият световен шампион в супер средна категория и носител на световни титли в 4 различни дивизии – Саул Алварес, не е особено впечатлен от критиките към негов адрес, които валят в последните дни.

Мексиканската супер звезда се превърна в първия абсолютен шампион в историята на супер средната дивизия, побеждавайки Кейлъб Плант в началото на ноември. Гордостта на Гуадалахара обедини четирите пояса на IBF, WBO, WBA и WBC и всички се питаха каква ще е следващата му стъпка.

Само преди няколко дни стана ясно, че рижавият боксьор ще пробва да спечели световен пояс в пета категория и ще се изправи срещу носителя на титлата на WBC при полутежките – Илунга Макабу.

Мнозина фенове и експерти моментално упрекнаха Канело за това, че не дава шанс на Давид Бенавидес и избягването на евентуална трилогия с Генади Головкин, но тези приказки изобщо не са трогнали най-добрия северноамерикански боксьор в последните години.

В четвъртък мексиканецът участва на годишната конвенция на Световния боксов съвет, която се състоя в Мексико Сити. Там Алварес дори се срещна с бъдещия си опонент, като двамата размениха няколко думи и се снимаха заедно.

„Сега ще правя каквото си поискам“, заяви Канело, който много добре разбира притегателната си сила.

„Победих всички шампиони в супер средната дивизия и я обединих. Сега аз ще диктувам как се случват нещата в кариерата ми“, добави мексиканецът на въпрос защо е избрал мач с Илунга, а не с Бенавидес.

„Аз съм умен боксьор и вярвам в силата и уменията ми. Затова избрах предизвикателството в полутежката дивизия. Обичам трудностите и да пренаписвам историята. Предполагам, че ще бъда около 81-82 килограма“, отговори Канело на въпрос за теглото и приспособяването му.