Начало Бокс Официално: Канело качва 15 килограма за битка със световен шампион

Официално: Канело качва 15 килограма за битка със световен шампион

Официално: Канело качва 15 килограма за битка със световен шампион
0

Саул Алварес не възнамерява да спира с лова си на глави в бокса. На заседанието на Световния боксов съвет (WBC) бе взето много изненадващо решение – наредиха мач между Канело и Илунга Макабу!

Това стана по настояване на треньора на мексиканеца Еди Рейносо, който изпрати официално допитване и изпълни нужната процедура.

От WBC обявиха, че не са очаквали това и веднага наредиха задължителна защита на световния шампион при 91-килограмовите срещу лицето на бокса.

Така Канело ще трябва да качи 15 килограма, след като унифицира всички пояси на 76 кг.

Ако Алварес вземе и тази титла, той ще е световен шампион в пет различни дивизии.

Макабу държи пояса в полутежка категория от близо две години и е със статистика 28-2-0. Според „boxrec“ е втори в света след Маирис Бриедис.

Канело защити пояса си на WBC срещу задължителен претендент по-рано тази година – Авни Йълдъръм, и президентът на организацията Маурисио Сюлейман сега му се отблагодарява с мач за историята.

Разликата в размерите на двамата е внушителна, но мексиканецът има време до месец май да качва килограми.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.