Начало Бокс Канело е „Краля“ – сега въпросът е нагоре или надолу?

Канело е „Краля“ – сега въпросът е нагоре или надолу?

Канело е „Краля“ – сега въпросът е нагоре или надолу?
0

Коментар на редактора Красиан Митев

Знаехме, че Саул Алварес е лицето на бокса и преди 11 месеца. След тях обаче едва ли има човек на Земята с достъп до интернет или телевизор, който да не е чул за Канело.

Мексиканецът записа четири победи в този времеви период, по време на локдауни и пандемия.

Те не го спряха да отнеме световните титли на трима непобедени до момента боксьори от най-висока класа, а между другото направи и една задължителна защита.

Сега е неуспорим шампион в супер средна категория и трябва да продължи лова си на глави в друга теглова дивизия.

Въпросът е нагоре или надолу?

Преди да се установи при Били Джо Сондърс, Кейлъб Плант, Калъм Смит, Авни Йълдъръм и компания, Канело вече показа, че не се притеснява от много по-габаритни бойци.

Той качи две дивизии и нокаутира зрелищно руснака Сергей Ковальов за пояса на WBO в лека тежка категория. В предходния си мач надигра Даниел Джейкъбс в средна.

Общо взето, мексиканецът си го бива навсякъде и неслучайно е лицето на бокса в момента.

Според много от анализаторите най-големите и стокови мачове пред него сега са с Джоузеф Бенавидес и Джермал Чарло. С тях може да кръстоса ръкавици и в своята супер средна категория, но най-вероятно ще реши да продължи да събира коланите един след друг.

Снимка: БТА

В горната дивизия го очакват Джо Смит-младши, Дмитри Бивол и Артур Бетербиев. Именно последните две имена са считани като опасни за Алварес. Ако реши да се качи „на тяхна територия“, то рискът не е малък.

Победа над Бетербиев и една-две защити обаче ще циментират Канело на върха завинаги. В момента се спори дали той е най-великият в историята на мексиканския бокс, а след триумф над Бетербив и компания то не се вижда какво друго предизвикателство трябва да му бъде предоставено.

Фактите са такива – не подбира съперниците, дори напротив. Саул се цели в най-неудобните и непобедени бойци. Трилогия с Генадий Головкин едва ли ще има, след като казахстанецът вече е на възраст и няма да представлява трудност за мексиканеца в прайма си.

Както и да избере да продължи кариерата си Канело – ние можем само да се наслаждаваме на неговите рецители и да се надяваме да поддържа честотата на битките.

Да живее „Краля“!

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.