Начало ММА Дейна Уайт дал $750 хиляди за дебюта на Перейра в UFC
0

Дейна Уайт дал $750 хиляди за дебюта на Перейра в UFC

Дейна Уайт дал $750 хиляди за дебюта на Перейра в UFC
0

Алекс Перейра, човекът, който има две победи над страшилището в средна категория на UFC – Израел Адесаня, е заработил 750 хиляди долара при дебюта си в организацията. Бразилецът нокаутира Андреас Михаилидис във втория рунд на битката между двамата миналата седмица.

Мачът бе част от подгряващата карта, но се оказва, че заплащането на Перейра е било дори по-солидно от това на шампиона в полусредна категория Камару Усман. Нигериецът взе 642 хиляди долара за успеха над Колби Ковингтън в главното събитие в „Медисън Скуеър Гардън”.

В интервю за подкаста „Pardon My Take” шефът на UFC Дейна Уайт обяви, че е платил 750 хиляди долара на един от бойците от предварителната карта. Предвид имената, които участваха в нея, не е трудно да се досетим за кого става въпрос.

БоДжак, бивш световен шампион, се би през уикенда в Близкия изток и изкара 75 хиляди долара. Човек от предварителната ни карта, който никога не е бил шампион, няма да казвам името му, изкара 750 хиляди. Вие си отговорете на въпроса дали плащаме малко в UFC”, каза Уайт.

Според запознати, въпросната сума най-вероятно е платена на Перейра, за да се включи в организацията. Бразилецът трупа сериозен имидж и скоро може да се озове в октагона срещу Адесаня. Двамата имат сметки за уреждане, предвид че са играли два мача на кикбокс, спечелени от „По Атан”. Вторият от тях с нокаут, което прави Перейра единственият победил Израел преди края на последния рунд.