Начало Бокс Иноуе с джентълменски жест към Донаире след двубоя

Иноуе с джентълменски жест към Донаире след двубоя

Иноуе с джентълменски жест към Донаире след двубоя
0

Японецът Наоя Иноуе (19-0) и Нонито Донаире (40-6) премериха сили в гладиаторска битка и точно това ги направи приятели извън ринга.

Финалът на турнира в кат. петел на Световните боксови супер серии противопостави двамата безспорни лидери в дивизията, а срещата се превърна в основен кандидат за титлата двубой на годината. Трофеят „Мохамед Али“ отиде при 26-годишния азиатец след единодушно съдийско решение (116-111, 117-109 и 114-113), но той го предостъпи на съперника си за една вечер.

Донаире сподели, че преди битката обещал на децата си, че купата ще бъде в техния дом след решаващата вечер и затова попитал Иноуе дали може да му я даде за една вечер. Японецът показал истинска класа и така изпълнил обещанието на Нонито.

„Обещах на синовете ми, че ще видят трофея на сутринта. Със сълзи на очите помолих смирено Иноуе да ми даде наградата за една вечер. Не за мен, но за децата ми. Това ще бъде урок за тях, който скоро ще научат. Може да дадеш най-доброто и пак да не сполучиш. Ще печелиш, ще губиш, но трябва винаги да го правиш с класа. Ще ги боли, когато видят лицето ми. Ще целунат раните ми. Ще видят трофея и ще разберат за какво трябва да се трудиш по-силно. Ще разберат, че бих си дал живота, но няма да се предам и винаги ще се бия“, разкри боксьорът в Туитър.

Донаире имаше възможност да спечели битката в Сайтама. Още във втората част той отвори сериозна аркада над лявото око на Иноуе, но японският боксьор успя да се съвземе и да дочака края на рунда. В последствие инициативата бе поета от Наоя и неговата ръка бе вдигната в края на вечерта. Повече информация за развитието на двубоя можете да откриете тук.

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.