Начало Бокс Иноуе победи Донаире в Мача на годината

Иноуе победи Донаире в Мача на годината

Иноуе победи Донаире в Мача на годината
0

Японецът Наоя Иноуе (19-0) спечели трофея „Мохамед Али“, побеждавайки филипинския ветеран Нонито Донаире (40-6).

Финалът на турнира в кат. петел на Световните боксови супер серии противопостави двамата безспорни лидери в дивизията, а срещата ще остане в историята като кърваво зрелище, в което не се знаеше до последно какво ще се случи. Положителната развръзка за 26-годишния шампион дойде след единодушно съдийско решение (116-111, 117-109 и 114-113).

Освен престижния боксов трофей, Иноуе вече е носител на световните пояси на WBA „Super“ и IBF в категория петел.

Двубоят в Сайтама започна прекрасно за госта, който показа изключително умна и спокойна игра и пускаше по-малко, но далеч по-тежки и коварни удари. Още във втората част Донаире отвори сериозна аркада след зверско ляво кроше, но японският боксьор успя да се съвземе и да дочака края на рунда.

Изненадващо, филипинецът не се впусна в атаки и продължи с дебненето и на свой ред Иноуе пласира няколко добри попадения. В края на рунда свиреп десен прав разби и носа на домакина.

С течение на времето Наоя започна да вкарва много добри леви прави, които на няколко пъти стопираха устрема на Донаире, а лицето на Нонито започваше лека-полека да се подува.

Последваха няколко рунда, в които тежките размени валяха една след друга, двамата не спираха да се движат, а ескиважите и „сайд-степовете“ на няколко пъти спасиха мача от преждевременен край.

В 9-ия рунд всичко можеше да приключи в полза на 36-годишния ветеран, който на няколко пъти се шмугна под ударите на съперника си и го намери с брутални десни прави. Въпреки че до края на частта оставаше повече от минута, Донаире може би попривършил енергията и отново реши да не се хвърля напред и само маркираше силно разклатения Иноуе.

Японецът пусна режим атака в оставащите три рунда и това му донесе победата. В 11-ия рунд двамата бяха застанали в центъра на ринга и добър финт на Иноуе вдигна малко повече от нужното гарда на съперника и последва тежък ъперкът в тялото, който прати Донаире в нокдаун.

Още тогава имаше причина реферът да спре мача, тъй като отброяването му достигна 10, но филипинецът се изправи и срещата отиде в последния рунд.

Там Иноуе продължи да пуска леви прави и да търси сигурното и това можеше да му изиграе лоша шега, защото точно в края на мача Донаире стовари няколко мощни крошета, но гонгът би и всичко приключи.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.