Начало Бокс Категоричен Боян Асенов на старта на Световното по бокс

Категоричен Боян Асенов на старта на Световното по бокс

Категоричен Боян Асенов на старта на Световното по бокс
0

Националът на България – Боян Асенов (57 кг), стартира с категорична победа своето участие на Световното първенство по бокс за мъже в Русия.

19-годишният Боян се наложи с 5-0 над Ник Вебер от Словения.

Четирима от реферите отсъдиха 30-27, а единствено англичанинът даде рунд за Вебер (29-28).

Боян Асенов беше много активен през първата част. Настървено търсеше тялото на значително по-високия си противник. Младият ни национал показа по-интересните неща на ринга.

Постепенно боксьорите се поизмориха и понижиха качеството на сблъсъка, като се налагаха чести съдийски намеси. Все пак Асенов продължи да доминира на ринга. Няколко пъти бе предупреден за нечисти удари.

В последния трети рунд Боян Асенов пласира качествени попадения, с които сериозно разклати съперника си.

Представителят ни отново бе много активен и заслужено се поздрави с успех.

Между рундовете националният треньор Жоел Арате заяви, че е доволен от играта на родния състезател. „Перфектен си“, възкликна селекционерът, докато даваше указания.

Днес нямаме други представители в Екатеринбург.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. Създател е на блога "Кът за размисъл" в набиращата сила платформа Razmisul.net. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.