Начало Бокс Трима българи на ринга в Минск днес

Трима българи на ринга в Минск днес

Трима българи на ринга в Минск днес
3
Боян Асенов, БФ Бокс

Трима български боксьори ще започнат днес участието си във вторите Европейски олимпийски игри в Минск в днешния ден.

Боян Асенов има за съперник Тайфур Алиев от Азербайджан в категория до 56 килограма. Мачът на европейския ни вицешампион до 22 години е трети в програмата, в следобедната сесия, която стартира в 14,00 ч. При победа Боян ще играе с украинеца Микола Буценко.

Радослав Панталеев, БФ Бокс

Малко след това 91-килограмовият Радослав Панталеев ще боксира срещу друг азер – Рахил Мамадли. Ако успее да го преодолее, Радослав ще се бие с унгареца Адам Хамори.

Петър Белберов, БФ Бокс

Петър Белберов също ще се боксира с представител на Азербайджан. Той ще се бие с Мохамад Абдулайев при най-тежките (+91 кг), а в следващия кръг го чака Виктар Чварко от Беларус.

Турнирът при мъжете има ранг на европейско първенство.

Останалите ни представители също научиха съперниците си. В категория до 52 килограма 6-кратният европейски шампион Даниел Асенов почива в първия кръг, а във втория в понеделник може да срещне Хамза Тоба (Германия) или Батухан Чифтчи (Турция).

В неделя следобед пък е мачът на Тинко Банабаков (49 кг), който ще се боксира с петия поставен Федерико Сера (Италия). Италианец е първият съперник и на Кирил Русинов в категория до 60 килограма. Той ще се бие с Франческо Маиета в събота вечерта. В неделя пък е мачът на Венсан Киркоров. 64-килограмовият ни боксьор играе с Микал Такач (Словакия).

Станимира Петрова, БФ Бокс

Петър Драганов (69 кг) пропуска първия кръг и във втория боксира с Павел Каманин (Естония). От втория кръг започва и Рами Киуан (75 кг). Там той играе с Виктор Карпачевшчи (Молдова). Последният ни представител Кристиян Николов (81 кг) се качва на ринга Симеоне Фиори (Италия). Този мач, както и битките на Драганов и Киуан, са в програмата за събота.

Трите ни представителки при жените започват директно от втория кръг, като срещите им са в сряда. Габриела Димитрова (51 кг) ще се бие с Айкатерина Коуцогеоргопулу (Гърция). Станимира Петрова (57 кг) чака победителката от мача между Йелена Зекич (Сърбия) и Мона Местиен (Франция), а Деница Елисеева (60 кг) излиза срещу Анета Ригелска (Полша) или Агнес Алекюсон (Швеция).

Отборът ни в Минск е воден от Жоел Арате, Александър Александров и Фикрет Ереджебов.

Източник: БФ Бокс

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".