Начало Бокс Ивет Горанова, Станимира Петрова и Ивайло Иванов са факлоносци на мира

Ивет Горанова, Станимира Петрова и Ивайло Иванов са факлоносци на мира

Ивет Горанова, Станимира Петрова и Ивайло Иванов са факлоносци на мира
0

Звездите на бойните спортове Ивет Горанова, Станимира Петрова, Ивайло Иванов и щангистът Христо Христов бяха удостоени с престижната награда „Почетен факлоносец на мира”.

Тя се връчва от световноизвестната международна щафета Пробег на мира (Peace Run). На тържествена церемония в парк „Камбаните“, София, проф. Огнян Герджиков приветства спортистите и пристъпи към награждаването им.

На събитието присъстваха младежкият гвардейски отряд от гр. Айтос и детският гвардейски отряд от гр. Пловдив.

ceremoniq
Снимки: Международна щафета Пробег на мира

Първа на сцената излезе олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова.

„Приемам тази награда за голямо признание за това, че когато човек има мечти, следва ги и вярва в себе си, може да постигне всичко. Благодаря на моя клуб по карате „Петромакс“ – Плевен, на българската федерация по карате, на семейството ми и на хората, които повярваха в мен. Вярвам, че именно тази награда е мост между страните по света и ги обединява по един уникален начин, защото спортът е език, който няма нужда от превод където и да отидеш. Благодаря още веднъж, ще се постарая да нося и този медал достойно“, сподели радостната Ивет.

ceremoniq
Снимки: Международна щафета Пробег на мира

„За мен е чест, че получавам този медал на добротата и мира. Иска ми се светът да бъде по-добър и според мен спортът е най-силните оръжие,з а да живеем в един по-мирен свят. Неслучайно по време на олимпийски игри са се спирали всички войни. Аз съм мечтател и знам, че можем да живеем в една красива приказка с добър край“, бяха думите на световната и европейска шампионка по бокс Станимира Петрова при получаването на приза.

„Благодаря за тази безценна награда. Трябва да ценим истинските неща и да стоим здраво стъпили на земята. Нека бъдем по-смирени, по-добри, да живеем в хармония и да помагаме на всички около нас“, заяви Ивайло Иванов, европейски шампион по джудо и спортист номер едно на България за 2020 г.

Специално видеопоздравление към Ивет Горанова, Станимира Петрова, Ивайло Иванов и Христо Христов отправи най-успелият български футболист Христо Стоичков.

С отличието „Почетен Факлоносец на мира“ се удостояват личности от всички сфери на живота, които влагат безкористно таланта и енергията си в служба на каузата на мира, проявяват сила на духа, състрадание и доброта, като помагат за превръщането на нашия свят в единен дом на мир и хармония.

Събитието се организира от Peace Run Bulgaria с подкрепата на Асоциация „Докосни дъгата“, Сдружение „Младежки гвардейски отряди“, Дружество за ООН в България, Съюз на ветераните от войните на България, Русский Дом в Софии и Столична община.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.