Начало Бокс Изпращаме петима боксьори на турнир в Украйна
0

Изпращаме петима боксьори на турнир в Украйна

Изпращаме петима боксьори на турнир в Украйна
0

Петима български боксьори ще вземат участие на силния международен турнир в Херсон, Украйна. Надпреварата ще се проведе от утре до 7 април и е в памет на местната легенда Николай Мангер.

Старши треньорът на националния ни отбор Жоел Арате и неговият помощник Валентин Поптолев са включили в състава 6-кратния европейски шампион Даниел Асенов (52 кг), бронзовия медалист от последното световно първенство Радослав Панталеев (91), Симеон Чамов (75), който се завръща след кратко отсъствие, както и натурализираните кубинци Хавиер Ибаниес (57) и Йордан Морехон (+91).

Участието в турнира е част от подготовката на националите ни по пътя към олимпийските квалификации през юни и самата Олимпиада през юли. Даниел Асенов – Тайсъна най-вероятно ще влезе директно в Токио по световна ранглиста. Панталеев и Чамов са част от европейската квалификация, която трябва да се проведе в началото на юни в Париж. За участие в нея се надява и Морехон, който евентуално може да замести контузения Петър Белберов. Ибаниес пък ще се надява на уайлд кард за Игрите.