Начало Бокс Панталеев и Асенов се подготвят в САЩ за новия сезон (ВИДЕО)

Панталеев и Асенов се подготвят в САЩ за новия сезон (ВИДЕО)

Панталеев и Асенов се подготвят в САЩ за новия сезон (ВИДЕО)
0

Треньорът на националите по бокс Жоел Арате също е с надеждите ни в САЩ.

Радослав Панталеев и Даниел Асенов стартират така важната олимпийска 2020 година с лагер в Америка. Боксьорите ни се готвят на базата на нaционалния отбор по бокс на САЩ, която се намира в Колорадо Спрингс. Заедно с тях на лагера е и наставникът на националите Жоел Солер Арате.

„Правим изключително тежки спаринги и с нетърпение очакваме турнира „Странджа“, който пък е подготовка за квалификационния турнир в Лондон през март месец“ , заяви Панталеев, който през отминалата година спечели бронзов медал в категория до 91 кг. на Световното първенство по бокс.

„Тренираме усърдно. Стараем се максимално в подготовката и да се надяваме да се представим добре на „Странджа“. Аз вярвам, че с тези вложени усилия ще успеем“ , добави Асенов, който е шесткратен европейски шампион по бокс.

Това видео бе част от новото влогърско предаване „Backstagе“, посветено на живота на родните спортисти. В съвместния проект на асоциация „Докосни дъгата“ и Национална спортна база в непривичната за тях роля на водещи влизат световната шампионка по бокс Станимира Петрова, втората тенис ракета на България Димитър Кузманов и надеждата ни в олимпийското карате Ивет Горанова. Екипа допълват олимпийската медалистка по борба Елица Янкова, „златното“ момиче Радина Филипова и националният треньор по скокове във вода Георги Чобанов.