Начало Бокс Йордан Морехон донесе пети медал за България от купа „Странджа“

Йордан Морехон донесе пети медал за България от купа „Странджа“

Йордан Морехон донесе пети медал за България от купа „Странджа“
0

Йордан Морехон донесе пети медал за България от Купа „Странджа“. Националът ни се присъедини към Златислава Чуканова (50 кг), Станимира Петрова (54), Светлана Каменова (57) и Аслъхан Мехмедова (60), класирайки се на полуфиналите в юбилейното 75-то издание на турнира.

Натурализираният кубинец си осигури минимум бронзово отличие при най-тежките (+92 кг), след като победи Алгирдас Баниулис (Литва). 

Морехон успя да се справи с литовеца след 5:0 съдийски гласа. Той бе много убедителен в хода на целия мач и в събота ще боксира за място на финала в категорията срещу представителя на Украйна Васил Ткачук.

Поражение допусна Кристиян Димитров. В категория до 92 килограма българинът направи здрав мач с боксиращия се за Гърция Вагкан Наницанян, но отстъпи с 0:4 съдийски гласа.

В петък ни очакват още 6 мача с българско участие. На ринга ще видим носителя на Купа „Странджа“ в последните две години – Радослав Росенов (63.5 кг), Ясен Радев (54), Росен Марков (67), Рами Киуан (71), Уилиам Чолов (75) и Кристиян Николов (80).

тагове: