Начало Бокс Йоско Стойчев с победа в тежка категория за 131 секунди

Йоско Стойчев с победа в тежка категория за 131 секунди

Йоско Стойчев с победа в тежка категория за 131 секунди
0

Един от най-добрите български професионални боксьори Йоско Стойчев записа 14-а победа (10 с нокаут) на професионалния ринг, съобщава спортният канал „Спортната джунгла“. Това се случи на гала в Германия.

Българинът се бие в лека-тежка категория, но сега прие предизвикателството за двубой в тежка категория. И то с кратко предизвестие. Съперникът му Белмин Пасалич от Босна и Херцеговина бе с 19 килограма по-тежък.

Двубоят бе изключително кратък – продължи едва 131 секунди. Босненецът получи тежка аркада още в самото начало. След лекарска намеса бе забранено на Пасалич да продължи и така реферът сложи край.

Казаха ми в понеделник за мача с думите: „Йоско, трябва да се биеш, защото ще има по-добър мач“. Трябваше ми една победа след последната загуба, за да мога отново да играя за титла разказа за „Спортната джунгла“ Йоско Стойчев. – Нямам намерение да се бия в тежка категория. Бях почти неподготвен, а съперникът беше опасен. Господ ми помогна. Късметът беше с мен. Закачих го с дясната ръка. Получи аркада. Сега вече се връщам в лека-тежка.“

В ъгъла на Йоско Стойчев отново беше немската легенда и бивш четирикратен претендент за световната титла Корен Гевор. Немецът с арменски корени се очаква да се завърне на ринга през септември, за да се бие с непобеден поляк.

Понеделник-вторник започвам отново с тренировките. Очаква се към 15 октомври отново да се бия за титла. Когато подпиша договор, веднага ще ви съобщя“, добави българският талант.

Припомняме, че през 2021 г. Стойчев получи шанс да атакува Интерконтиненталната титла на Международната боксова организация (IBF) в лека-тежка категория. Битката се проведе на 23-ти април в Белград, Събрия.