Начало Джудо Още едно отличие за джудистите ни в Пазарджик
0

Още едно отличие за джудистите ни в Пазарджик

Още едно отличие за джудистите ни в Пазарджик
0

Българските джудисти завършиха с медал Балканиадата за мъже и жени в Пазарджик. След като индивидуално нашите национали обраха отличията на шампионата, днес в отборното състезание те отново се качиха на почетната стълбичка. Българите грабнаха бронза, след като в малкия финал се наложиха категорично над Северна Македония с 4:0 победи.

На старта тимът ни победи Румъния с 4:1, а на полуфиналите отстъпи на Черна Гора с 1:4. Титлата спечели отборът на Босна и Херцеговина, който победи на финала черногорците с 4:0.

Нашият тим бе представен от Габриела Димитрова (57), Мариян Палев и Валентин Бонев (73), Йоана Манова и Радина Сербезова (70), Георги Граматиков (90), Ирина Железарска (над 78), Ангел Славков и Денис Рушидов (над 90).

За първи път след 2015 г. България бе домакин на балканиада за мъже и жени. На форума стартираха 123 джудисти от 9 държави – Албания, Босна и Херцеговина, България, Гърция, Косово, Македония, Черна Гора, Румъния и Турция.

За съжаление джудоките ни от Гран при в Загреб останаха без медал. И последните ни двача участници в хърватската столица приключиха без отличия. Борис Георгиев (100 кг) започна с победа над Натаниъл Кийв (САЩ) след „ипон“, но в последствие падна с „ипон“ от Николос Шеразадишвили (Испания). При над 100-килограмовите Ивайло Димитров отстъпи на старта на Мариус Физел (Словакия).