Начало Бокс Бъдещето на олимпийския бокс се решава в Армения
0

Бъдещето на олимпийския бокс се решава в Армения

Бъдещето на олимпийския бокс се решава в Армения
0

Арменската столица Ереван ще бъде мястото, на което ще се проведе едно от решителните заседания за бъдещето на олимпийския бокс. От Международната централа ИБА обявиха официално, че именно там ще се състои Извънредното изборно събрание за председателския пост.

Както е известно Умар Кремльов спечели изборите за президент през пролетта, когато бе избран единодушно на редовното заседание в Истанбул. В последствие обаче имаше протест срещу това решение, който дойде от страна на нидерландеца Борис ван дер Ворст. Той бе другият кандидат за поста, но заедно с още четирима делегати не бяха допуснати до гласуването. Ван дер Ворст обжалва случилото се в съда в Лозана, който реши, че трябва да се организират нови избори.

В резултат на случилото се, от Международния олимпийски комитет МОК отново „размахаха“ пръст на ИБА. От там обявиха, че ако не видят промяна в организацията, която да доведе до повече прозрачност и чисти мачове на ринга, при това до средата на следващата година, боксът отпада от Олимпийските игри в Лос Анджелис 2028.

Именно поради тази причина от ИБА проведоха Борд на директорите в Алжир. На него бе решено да се състои Извънредно събрание в Ереван, като датата ще бъде решена между 24 септември и 1 октомври. То ще се предава пряко онлайн, за да може да се проследи и от представители на МОК. На него ще има двама кандидати за поста на шеф на ИБА – Кремльов и Ван дер Ворст.

тагове: