Начало Бокс Как Майк Тайсън разви силата си?
0

Как Майк Тайсън разви силата си?

Как Майк Тайсън разви силата си?
0

Боксовата икона Майк Тайсън посочи легендарния треньор Къс Дамато причина да развие един от най-тежките удари в професионалния бокс.

53-годишната звезда, с 44 нокаута в 58 професионални двубоя, разкри как треньорът го е карал всеки път да оформя такива удари, че сякаш с тях иска да счупи душата на съперника си.

„Смятам, че съм роден с това. Но го развих чрез Къс Дамато, който ми казваше постоянно да правя това движение отново и отново и да удрям по този начин, с лоши намерения. Да съм зъл и гаден когато удрям. Да се опитвам ударите ми да минават през опонента ми, а не да се целя в него. Беше доста гадна работа, която никога не бих искал от децата си да вършат“, разказа „Железния Майк“ пред GQ.

twitter.com

Тайсън си спечели статута на икона в боксовия ринг благодарение на унищожителните си удари, комбинирани с т. нар. техника „криеница“. Но „Динозавъра“ е категоричен, че треньорът му е освободил вътрешния му потенциал и го е превърнал в звяр, който да защитава прозвището „Най-лошия мъж на планетата“.

„Къс подхранваше непукизма и самочувствието ми. За всеки мач той ми говореше за чупене на ребра, спукване на дробове, набиване на нечии нос в мозъка му. Но не ми крещеше, казваше какво иска хладнокръвно и тихо“, уточни Тайсън.

Наскоро Теди Атлас, който работи с младия Майк, разказа пред списание „Ринг“, че благодарение на дадения му от Бог талант, Тайсън е можел да нокаутира два пъти по-възрастни от него съперници.

„Що се отнася до най-чистият талант, даден от Бога, видян възможно най-рано, трябва да бъде 12-годишният Майк Тайсън, който беше 86 кг, но не и дебел. Трябваше да впечатли мен и Къс, още в първия ден се боксира с 27-годишен мъж, който беше професионалист, и успя. Нямаше деца, срещу които да го изправим, и затова наемахме мъже, а той ги нараняваше и нокаутираше. Всеки, който на 12 или 13 години може да нокаутира мъж, има доста силен удар. Научи техниката, с която те кара да пропуснеш и те удря от чиста позиция, но силата си е сила и с ударите се раждаш, не се правят“, разказа Атлас.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.