Начало Бокс Какъв е шансът Уайлдър и Джошуа да излязат един срещу друг?

Какъв е шансът Уайлдър и Джошуа да излязат един срещу друг?

Какъв е шансът Уайлдър и Джошуа да излязат един срещу друг?
0

Една от мечтаните битки в тежка категория на бокса: Антъни Джошуа срещу Дионтей Уайлдър, едва ли ще се състои скоро.

Нови коментари през изминалата седмица от Уайлдър и неговия мениджър Шели Финкел хвърлиха допълнителни съмнения върху неуловимата супер битка в тежка категория, която не успя да се осъществи през последните пет години.

През 2018 г. Джошуа срещу Уайлдър щеше да бъде двубой за безспорен световен шампион, след като двамата държаха титлите съответно на WBA, WBО, IBF и WBС, преди да бъдат детронирани от Олександър Усик и Тайсън Фюри.

Сега се прокрадва мнение, че по-ниските залози всъщност могат да улеснят сблъсъка между британеца и американеца. Това обаче не изглежда да е така, поне в момента.

Уайлдър наскоро обяви, че е готов да работи с всеки, а промоутърът на Джошуа Еди Хърн разкри разговори за потенциален съюз.

На въпрос дали има някаква истина в предположението, че може да подпише с Хърн, Уайлдър каза на ProBoxingFans: „Не„.

Разбира се, това не е изненадващо предвид горчивината, която съществува между двата лагера след неуспешните им преговори през 2018 и 2019 г.

Когато двубоят щеше да е шампионски, двете страни си размениха ожесточени, публични спорове, които разрушиха отношенията между тях, тъй като сделката не беше сключена.

В края на миналата година Хърн и Финкел започнаха да говорят отново, за да се опитат да поправят връзката си и изглежда са постигнали известен напредък на този фронт.

Въпреки това, Финкел все още не е оптимист, че Джошуа срещу Уайлдър ще се случи и каза за talkSPORT: „Търсихме го от години. Обществеността знае, че те поискаха 50 милиона долар и ние казахме: „Получавате ги“, но пак се отказаха„.