Начало Бокс Калъм Смит намекна за отказва след загубата от Артур Бетербиев

Калъм Смит намекна за отказва след загубата от Артур Бетербиев

Калъм Смит намекна за отказва след загубата от Артур Бетербиев
0

Калъм Смит (29:2) намекна, че може и да е изиграл последния си мач на боксовия ринг, след като бе нокаутиран от Артур Бетербиев (20:0) при сблъсъка им в Канада за шампионските пояси на IBF, WBC и WBO в полутежка категория.

Ще прекарам време със семейството си и ще видим, какво ми е приготвило бъдещето. Имах добра кариера дотук, бях световен шампион, изкачих планината до върха. Боксирах се доста през годините. Трябва сега да седна и да преосмисля целите си. Исках да стана двудивизионен шампион, но днес не успях. Трудно ми е да приема, че не съм най-добрият в света. Трябва да седна и да преосмисля плановете си за бъдещето“, каза британецът по време на пресконференцията след галата в Квебек.

Смит прекара няколко години, като шампион в суперсредна категория, докато през декември 2020 г. не срещна Саул Алварез. Тогава той реши, че е време да се качи в горната дивизия и набързо натрупа победи над Гилбърт Кастийо Ривера и Матьо Баудерлике, за да си издейства мач с Бетербиев. Руснакът с канадски паспорт обаче се оказа прекалено голяма хапка за него.