Начало Бокс Официално: Артур Бетербиев срещу Калъм Смит в Канада

Официално: Артур Бетербиев срещу Калъм Смит в Канада

Официално: Артур Бетербиев срещу Калъм Смит в Канада
0

Световният шампион на WBC, WBO и IBF в лека тежка категория – Артур Бетербиев, ще защитава световните си титли срещу бившия световен шампион в супер средна категория Калъм Смит, обявиха официално от Toprank.

Непобеденият руснак и 33-годишният британец ще излязат един срещу друг на ринга на 19-и август в Квебек, Канада.

Бетербиев има 19 победи в 19 мача на професионалния ринг, а за последно надви друг британец – Антъни Ярд.

Смит, който е претендент номер 1 за титлата на Световния боксов съвет, спечели последните си два мача чрез нокаут. Той има 29 победи, от които 21 с нокаут, и една загуба. Той държеше титлите в суперсредна категория на WBA и списание Ring от 2018 до 2020 г.

Квебек е моята втора родина, така че съм много щастлив, че най-накрая ще защитя титлите си у дома„, каза Бетербиев. „Когато си световен шампион, всеки иска да може да ти вземе пояса и това е особено вярно в моя случай, защото държа три титли. Вече започнах да тренирам и ще съм готов не само да защитя коланите си, но и да направя впечатляващо шоу на 19 август„, добави той. 

Вълнувам се, че най-накрая ще получа шанса си да бъда световен шампион в две дивизии„, казва Смит. „Битките зад граница не са ми непознати, боксирах се два пъти в Саудитска Арабия, в цяла Америка и сега не се колебая да отида в Канада, за да се върна отново в Ливърпул като шампион„, добави той.