Начало Бокс От WBC наредиха Калъм Смит срещу Матийо Бодерлик в лека тежка

От WBC наредиха Калъм Смит срещу Матийо Бодерлик в лека тежка

От WBC наредиха Калъм Смит срещу Матийо Бодерлик в лека тежка
0

Ново раздвижване в лека тежка категория. От WBC наредиха Калъм Смит и Матийо Бодерлик да се изправят един срещу друг за да излъчат претендент за титлата. Победителят от мача ще срещне по-добрия от двубоя между Артур Бетербиев и Джо Смит младши. Срещата ще е част от вечерта на реванша между Антъни Джошуа и Александър усик в Саудитска Арабия.

Това ще е втория мач на Калъм Смит в категорията.. В дебютия си двубой в дивизията, той нокаутира страховито Ленин Кастильо. Тогава той отново се би в подкартата на Ей Джей и Усик на Уембли. Смит е с актив от 28 победи и само една загуба – от Канело Алварез в супер средна.

Матийо Бодерлик е записал 21 победи и една загуба на професионалния ринг. Французинът е бронзов медалист от Олимпийските игри в Рио през 2016г. За квота той се би с българския състезател Спас Генов. Тогава мачът им завърши с равенство заради аркада на Генов. Понастоящем е шампион на Европа.

Колкото до мача между Бетербиев и Джо Смит, вероятно е победителят да предизвика Дмитрий Бивол за мач, който да излъчи безспорния шампион в лека тежка, което ще наложи отлагане на задължителната защита.

Предстои да разберем как ще се развият събитията, но е сигурно, че в лека тежка категория ни очакват много интересни моменти.