Начало Бокс „Канело“ към „Танк“: Изчакай да се пенсионирам и ще ти отстъпя короната

„Канело“ към „Танк“: Изчакай да се пенсионирам и ще ти отстъпя короната

„Канело“ към „Танк“: Изчакай да се пенсионирам и ще ти отстъпя короната
0

Мнозина побързаха да определят Жервонта Дейвис за новото лице на световния бокс, след като триумфира над Райън Гарсия през април. Това накара Саул Алварез да припомни, че все още е тук и продължава с лекота да пълни стадиони по целия свят.

Все още не съм се пенсионирал, приятелю. Не е толкова лесно. Харесвам много Жервонта Дейвис, но ще му трябва да направи още доста, за да стане новото лице на бокса. Една нощ с Гарсия не е достатъчна, колкото и да уважавам Райън“, каза „Канело“ пред Ring Magazine.

32-годишният мексиканец е в преследване на победа №60 в кариерата си. Той има само 2 поражения и 2 равенства, а междувременно е безспорен световен шампион в суперсредна категория.

„Танк“ е на 28 г. и зад гърба си има 29 поредни успеха и нито една загуба. На кръста си той носи само титлата на WBA. В ранкинга на BoxRec обаче е под №2, а пред него е Шакур Стивънсън. За да продължи да гради имиджа си, ще му се наложи да го свали от върха, а и Дейвид Хейни е човек, който участва в спора за най-великия на своето време. Тримата са с подобни статистики, но двамата конкуренти са доста по-млади.