Начало Бокс Българският бокс с исторически пробив в Ташкент

Българският бокс с исторически пробив в Ташкент

Българският бокс с исторически пробив в Ташкент
0

Българският бокс отбелязва исторически пробив на Световното първенство в Ташкент. За пръв път от 22 години насам страната ни ще има четирима представители на четвъртфиналите на шампионат на планетата! На тази фаза днес ще боксират Ергюнал Себахтин (48 кг), Хавиер Ибаниес (57 кг), Радослав Росенов (60 кг) и Рами Киуан (75 кг).

За последно България имаше толкова силно представяне в Белфаст, Северна Ирландия през 2001 година. Тогава с медали се поздравиха Димитър Щилянов (сребро) и настоящият помощник треньор на националния отбор Александър Александров (бронз), докато Борис Георгиев и Кубрат Пулев се наредиха на пето място.

И Рами Киуан е четвъртфиналист на световното по бокс

Днес програмата с родно участие ще открие Хавиер Ибаниес. Той ще боксира в следобедната сесия с индиеца Хусам Мохамед. Срещата се очаква да се проведе около 12:45 часа. Във вечерната програма ни очакват още три мача с български представители. Европейският вицешампион Ергюнал Себахтин ще има шанс за реванш срещу Сахил Алахвердови (Грузия), който го победи на финала в Ереван миналата година. Мачът е от 16:00 часа.

5-кратният европейски първенец при подрастващите Радослав Росенов трябва да се изправи срещу шампиона на Азия Мохамед Абу-Джайех от Йордания около 17:15 часа, а Рами Киуан ще боксира с действащия световен шампион Йоенли Мартинес (Куба). Двубоят се очаква около 18:15 часа.

Победа носи място на полуфинал и минимум бронзово отличие. Може да наблюдавате срещите пряко по БНТ 3.

тагове: