Начало Бокс „Канело“ не скромничи: Можех да победя „Шугър“ Рей Робинсън, Карлос Монцон и Джейк ЛаМота

„Канело“ не скромничи: Можех да победя „Шугър“ Рей Робинсън, Карлос Монцон и Джейк ЛаМота

„Канело“ не скромничи: Можех да победя „Шугър“ Рей Робинсън, Карлос Монцон и Джейк ЛаМота
0

Саул Алварез (60:2:2) никога не се е славел със скромен нрав, а и това би било трудно, когато човек зад гърба си има две безспорни титли в различни теглови дивизии. Но дори от неговата уста звучи някак любопитно, когато се сравнява величия в бокса от преди 60-70 години.

Можех да победя „Шугър“ Рей Робинсън, Карлос Монцон и ЛаМота. Те не са в моята лига“, заяви мексиканецът, цитиран от Boxing TV.

„Бика от Бронкс“ се състезава през 40-те и 50-те години на миналия век. Тогава той натрупва 83 победи, 19 поражения и 4 загуби. През 1980 г. Робърт Де Ниро печели „Оскар“ за превъплъщението си именно в ЛаМота за филма „Разярения бик“.

Робинсън пък е голямата звезда в същия онзи период, като дори кариерата му се простира с още едно десетилетие напред, за да се добере до небивалите 174 победи, 19 загуби и 6 равенства. Двамата с ЛаМота дори се срещат веднъж през 1951 г. в спор за титлата в средна категория, когато „Шугър“ триумфира с технически нокаут в 13 рунда. (Бел. ред.: По онова време шампионските мачове се провеждат в 15 рунда).

Звездата на Карлос Монцон изгрява малко по-късно. Аржентинецът доминира в дивизията между 1963-77, като записва актив от 87:3:9.

„Канело“ изглежда убеден, че нито една от тези икони в спорта не би могла да му се опре. Жалко само, че няма как да го докаже.