Начало Бокс „Канело“ разкри кога планира да се пенсионира

„Канело“ разкри кога планира да се пенсионира

„Канело“ разкри кога планира да се пенсионира
0

Саул Алварез вече е смятан за един от най-великите боксьори на всички времена, независимо какво ще се случи в следващите няколко години от кариерата му. На 30 септември му предстои сблъсък с Джърмел Чарло, за да защитава безспорната си титла в суперсредна категория. При успех ще закръгли актива си на 60 победи, а на този фон той разкрива своите планове за края на кариерата си.

Смятам, че имам поне още четири години или може би пет. Професионален боксьор съм от 15-годишна възраст насам. Това са почти 18 години на професионални боеве. Винаги съм казвал, че ще се пенсионирам към 36-37 години. Това би било повече от достатъчно. Толкова много години са в бокса. До тогава ще съм постигнал много неща и след това планирам да се наслаждавам на живота със семейството си“, каза „Канело“ пред The Breakfast Club.

В момента той е на 33-годишна възраст и макар да демонстрира минимално забавяне в способностите си, той продължава да е на върха на хранителната верига. До момента е покорил цели четири теглови дивизии и макар да претърпя загуба срещу Дмитрий Бивол в полутежка категория, той продължава да се цели в още подобни успехи.

Алварез е един от малкото бойци на подобно ниво, които следват стриктен график. Всяка година той прави по 3 мача – веднъж през пролетта, веднъж през лятото и веднъж през зимата. А още по-впечатляващото е, че, за разлика от мнозина с неговия статут, той търси само най-добрите съперници, за да доказва класата си.