Начало Бокс „Канело“ се спря на един от малцината, които имат реален шанс, да го свалят от трона

„Канело“ се спря на един от малцината, които имат реален шанс, да го свалят от трона

„Канело“ се спря на един от малцината, които имат реален шанс, да го свалят от трона
0

Саул Алварез (60:2:2) изглежда е постигнал споразумение с Джайме Мунгуя (43:0), за да заложи безспорната си шампионка титла в суперсредна категория на 4 май. Новината бе съобщена от Дан Рафаел в социалните мрежи.

Двамата мексиканци биха могли да предложат един от боевете на годината, тъй като се намират в пика на своята кариера и споделят помежду си над 100 професионални боксови срещи.

„Канело“ обичайно търси точно подобни сериозни опоненти, но може би от 2017 г. насам, когато за пръв път срещна Генадий Головкин, не е имал съперник, който да има съвсем реална възможност, за да го свали от пиедестала.

27-годишният Мунгуя не просто разполага с перфектен актив от 43 победи с 34 нокаута и нито едно поражение, той прегази хора от ранга на Джон Райдър, Сергий Деревянченко, Камил Жеремета и Лиъм Смит, за да се превърне в един от най-добрите боксьори без световна титла до името си. Разбира се, с уговорката, че той се добра до колана на WBO в супер полусредна категория в миналото. Сега той е носител на сребърния колан на WBC в суперсредна.

Очакваме официалното потвърждение на новината, а едва след това ще си позволим да се развълнуваме истински, защото сблъсък между Саул Алварез и Джайме Мунгуя притежава огромен потенциал.