Начало Бокс „Канело“ ще обяви следващия си съперник във вторник

„Канело“ ще обяви следващия си съперник във вторник

„Канело“ ще обяви следващия си съперник във вторник
0

Саул Алварез (60:2:2) не се е качвал на боксовия ринг от септември насам, когато триумфира убедително над Джърмел Чарло (35:2:1), за да защити безспорната си титла в суперсредна категория. Тъкмо изглеждаше, че той е напът да изневери на традицията за двубой през май и ето, че ще разкрие плановете си този вторник (13 февруари).

Безспорният световен шампион в суперсредна категория „Канело“ Алварез ще се появи пред TV Azteca, за да направи важно съобщение за кариерата си“, гласи новината от въпросната телевизия, съобщена в неделя.

Суперзвездата на мексиканския бокс има доста опции пред себе си. Давид Бенавидез (28:0) в момента е междинен шампион на WBC и има пълното право да го предизвика. Джайме Мингуя (43:0) е носител на сребърния колан от WBC и макар да пенсионира Джон Райдър (32:7) в края на януари, той едва ли би отказал среща с Алварез през пролетта. Кристиян Мбили (26:0) пък опази титлата на континентална Америка от WBC в средата на миналия месец срещу Роан Мърдок (27:3). Не бихме се учудили, ако „Канело“ се срещна с другия брат Чарло – Джърмал (33:0).

Оставаме да следим изявлението на Саул, за да научим името на поредния му опонент между въжетата.