Начало Бокс Карл Фрош смята, че арабите убиват бокса

Карл Фрош смята, че арабите убиват бокса

Карл Фрош смята, че арабите убиват бокса
0

Карл Фрош неслучайно се превърна в един от гласовете на бокса след края на състезателната си кариера, защото е сред малцината, които все още гледат на спорта повече от романтичната, отколкото от практичната гледна точка. Той е на мнение, че промените, които идват от Саудитска Арабия, ще доведат до гибелта на бокса.

Боксът бива съсипан от Саудитска Арабия в момента. Парите го убиват. Пръскат се много пари без да се инвестира в основата му и в боксьорите след края на кариерата им при пенсиониране и контузии. Част от тези пари може и да стигат до Британската федерация за целта. Ще говоря с Еди Хърн след няколко седмици, за да се опитам да му предложа нещо. За съжаление обаче повечето хора са алчни и себични. Не искам да посочвам никого. Не визирам конкретно Еди Хърн. Но промоутърите и водещите бойци мислят само за едно нещо и това е за самите тях, а не за спорта, в който всички сме въвлечени“, каза Фрош по време на среща в Клуба на боксовите писатели, цитиран от Boxing Scene.

Факт е, че арабите наливат стотици милиони и дори милиарди за спорт в последните години. Най-ярки са примерите във футбола, където притежават клубове от ранга на Манчестър Сити и ПСЖ, а в последните няколко години привлякоха суперзвезди от ранга на Кристияно Роналдо и Садио Мане. Катар организира световното първенство по футбол, а Рияд се превърна в арена за световни турнири по тенис и бокс. Formula 1 провежда състезания в Бахрейн, Саудитска Арабия, Катар и Абу Даби. PFL и UFC съвсем скоро ще предложат свои големи събития в региона, а през май предстои да видим мачът за безспорната титла в тежка категория в бокса между Тайсън Фюри и Олександър Усик. И всичко това въпреки атмосферните условия, липсата на традиции в спорта и отсъствието на каквато и да е фенска база.

тагове: