Начало Бокс Категоричен Даниел Асенов и шеста европейска титла!

Категоричен Даниел Асенов и шеста европейска титла!

Категоричен Даниел Асенов и шеста европейска титла!
0

Хегемонията на Даниел Асенов в категория до 52 килограма продължава. Националът на България завоюва шестата си европейска титла по бокс, след като спечели финала на първенството на Стария континент за мъже и жени до 22 години.

Тайсъна се наложи в битката за титлата във Владикаказ срещу Киърън Макдоналд от Англия с единодушно съдийско решение.

Асенов излезе уверен, спокоен и още от началните секунди започна да налага своето тепмо и стил на игра срещу противника му, който бе по-висок от него. Ръстът на Макдоналд не се оказа проблем за техничния Даниел. Българинът не се отпусна нито за секунда и бе по-агресивният от двамата на ринга. В края на първата част дори притисна английския боксьор в ъгъла до мрежата и започна да му налага тежки удари в главата.

Тайсъна абсолютно премерваше рисковете в играта си и не рискува в своята защита. Вторият рунд не се разви по-различно, много движение от Тайсъна по ринга и пласиране на повече удари. 20 секунди преди гонга, обаче, Тайсъна загуба равновесие за малко и падна, след като Макдоналд го избълска с рамото си. Съдията направи забележка на англичанина.

В третия рунд ,въпреки че видимо анлийският боксьор бе по-измореният от двамата, Асенов също започна да пести силите си. Макдоналд продължи да стои повече в защита. В крайна сметка и напълно заслужено съдиите гласуваха единодушно в полза на Даниел Асенов с 5:0 съдийска гласа – 30:27, 30:27, 29:28, 29:28, 29:28.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.