Начало Бокс Руснак отне мечтата за титла на Боян Асенов във Владикавказ

Руснак отне мечтата за титла на Боян Асенов във Владикавказ

Руснак отне мечтата за титла на Боян Асенов във Владикавказ
0

Най-малкият от боксовата фамилия Асенови – Боян, бе близо до европейска титла, но не успя да я вдигне. Може би заради шанс и късмет, а именно – да се падне на финал срещу представител на домакина Русия.

Във финала при 56-килограмовите на Европейското първенство за мъже и жени до 22 години във Владикавказ, Асенов имаше изключително тежка задача – трябваше да се изправи срещу руснака Сергей Ярулин пред пълна зала, която го подкрепяше. Руският боксьор бе определен за краен победител с единодушно съдийско решение – 5:0 гласа, въпреки че срещата бе доста оспорвана, а Асенов се представи на ниво.  В очите на хората от българския лагер се четеше огромно разочарование от решението след срещата, но както се казва – „у дома и стените помагат“.

Двубоят като цяло бе оспорван, а Боян Асенов заслужава похвали за достойното си представяне в него. Българският национал за малко да прати противника си в нокдаун още в първия рунд, но Ярулин успя да се задържи на крака, въпреки тежката левачка, която получи. Боян пласира и няколко добри десни крошета и категорично в тази част той надигра опонента си.

До края на срещата руснакът не впечатли особено с техника и агресия.  Във втория рунд двамата повече се движеха, отколкото да пласират удари. Ярулин започна да задържа Асенов и на няколко пъти бе предупреден да не нанася удари в тила. Тази тактика продължи и в последния рунд, а това видимо изнерви Боян Асенов. Ярулин се движеше близо до въжете и така позволи на българския национал да го притисне на три пъти. И тук Асенов успя да ненесе няколко добри удара на опонента си, но съдиите с малка разлика дадоха победата на руския представител – 28:29, 28:29, 27:30, 28:29, 28:29.

Представянето на Боян Асенов е отлично, като той регистрира по-добро класиране от миналата година, когато си тръгна с бронз от Европейското първенство.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.