Начало Бокс Къде в ранглистата се намират Джошуа и Франклин преди двубоя им

Къде в ранглистата се намират Джошуа и Франклин преди двубоя им

Къде в ранглистата се намират Джошуа и Франклин преди двубоя им
0

Тази вечер ще видим завръщането на Антъни Джошуа на боксовия ринг срещу Джърмейн Франклин. Това ще е първата нешампионска битка за британеца от почти 6 години насам, след като на два пъти се раздели с поясите си, а в последния окончателно преклони глава пред Олександър Усик. Как това се отразява на ранкига в петте водещи боксови организации, ще разберем в следващите редове.

Единствената титла, която все още „Ей Джей“ не е печелил, е тази на Световния боксов съвет (WBC). Тя в момента е в притежание на Тайсън Фюри. Там той се намира на 5 място в класирането. „Убиеца от Мичиган“ пък е под №25, което е доста съществена разлика с оглед факта, че рядко се е боксирал под егидата на съвета. Претендент №1 тук е Дионтей Уайлдър, след като дълги години титлата бе в негово притежание преди да я загуби от „Циганския крал“.

В останалите четири дивизии коланите са на кръста на Усик, а основните претенденти за тях са различни от Джошуа и Франклин.

За Международната боксова федерация (IBF) това е Филип Хъргович, който спечели елиминатора с Жилей Жан през миналата година. Антъни тук също е пети на опашката, докато Джърмейн дори не попада в списъка, защото е извън топ 15. Традицията за IBF е такава, че класира бойците само до тази позиция.

Международната боксова организация (IBO) междувременно все още дава лидерска позиция на Антъни Джошуа. Джърмейн Франклин обаче е №41.

Обръщаме сега поглед към Световната боксова асоциация (WBA). Дионтей Уайлдър там е първи на опашката, докато „Ей Джей“ е под №3, а Франклин отново е извън топ 15, така че точната му позиция е известна само на хората там.

Накрая, но не и по важност, обръщаме поглед към Световната боксова организация (WBO). Вече не е изненада, че американецът не попада сред водещите 15 бойци в тежка категория, докато Джошуа отново е нареден на 5 място. Джо Джойс е междинният шампион тук.

Антъни Джошуа и Джърмейн Франклин ще се боксират тази вечер в Лондон от 21:00 часа българско време.

тагове: