Начало Бокс Кийт Търман предупреди Канело за „американския стил“ на Плант

Кийт Търман предупреди Канело за „американския стил“ на Плант

Кийт Търман предупреди Канело за „американския стил“ на Плант
0

Бившият световен шампион в полусредна категория – Кийт Търман, бе сред първите вещи лица, които коментираха новината за уредения сблъсък между Саул Алварес и Кейлъб Плант.

Мексиканецът е спряган за фаворит в двубоя с Плант, който ще излъчи абсолютния шампион в супер средната дивизия. Северноамериканският сблъсък ще се състои на 6-ти ноември.

Снимка: БТА

Въпреки че „Канело“ влиза в срещата като безспорен любимец на букмейкъри и фенове, но според Търман, Плант и стилът му може да причинят сериозни проблеми на мексиканската суперзвезда.

„Ще стане сериозен двубой“, заяви Търман.

„Интересно ми е как Плант ще подходи към мача и каква тактика ще избере. Знаем какво да очакваме от Алварес. Той ще разчита на силата си и в зависимост от това какво говеждо е ял.

„Канело е физически много силен, а Кейлъб не се е изправял срещу боксьор като него. Канело знае и как да се бие от заден крак, а това не е много в стила на мексиканците. Загубата от Мейуедър го научи на много неща.

„Но всички амриканци имаме силна игра в защита – ескиважи, сайд-степове, отклони, финтове. Това е нашият стил и ние сме го усъвършенствали през годините.

„Плант ще предизвика проблеми на Канело, както и обратното, разбира се. И двамата се намират в такава фаза от кариерите им, че победа е единствената им възможност“, завърши американецът.