Начало Бокс Кирил Русинов полуфиналист на „Странджа“
0

Кирил Русинов полуфиналист на „Странджа“

Кирил Русинов полуфиналист на „Странджа“
0

Най-добрият български боксьор в категория до 60 кг Кирил Русинов постигна втора поредна отлична победа на международния боксов турнир „Странджа“ в столичната зала „София“. Боксьорът от боксов клуб ЦСКА надделя с 4-1 съдийски гласа над представителя на Мароко Мохамед Хамут под непрестанната и шумна подкрепа на многобройните си поддръжници на трибуните.

Само съдията от Норвегия бе отсъдил 30-27 за Хамут, а другите бяха присъдили успех с два на един рунда или 29-28 за българския състезател. След като ръката му бе вдигната триумфално, той получи лични поздравления и се снима с министъра на младежта и спорта Красен Кралев, както и с президента на федерацията ни по бокс Красимир Инински, който не спираше да му дава наставления по време на двубоя.

Русинов вече е полуфиналист в категорията, като ще срещне руснака Артур Субханкулов, който точно преди него на същия ринг спечели с 5-0 съдийски гласа срещу македонеца Ясин Ляма. Полуфиналната им среща е на 18 февруари във втората сесия за деня, започваща в 16:30 часа.

Двамата започнаха двубоя с много бързо темпо и моментални размени, като подобен бе подходът на Кирил и във вчерашния му мач. От близка дистанция мароканецът успяваше да атакува повече, търсейки десни и леви крошета в целта, като двамата прекараха втората половина на рунда „залепени“ един за друг. Русинов не се даваше в нито едно отношение, но в заключителните размени на крошета предимство имаше противникът му.

Кирил отново много смело започваше да реди комбинации от близка дистанция, но не движеше достатъчно главата си и не ползваше ескиважи, което водеше и до успешни попадения за мароканеца. Русинов два пъти успешно приложи атака с четири прави удара и публиката в залата започна още по-разпалено да го подкрепя.

Третият рунд също протече на високо темпо, а тактиката на Руснов остана същата, като той пак се стремеше с комбинации от прави удари да тормози противника. Интензитетът на българина се оказа достатъчен, за да му присъдят победата и съдиите, а феновете в залата с удоволствие скандираха името му.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.